Skip to main content

JEZUS

GOD KIEST VOOR JOU

01 — GOD HEEFT JOU GEMAAKT

Er is maar één God. De Schepper van hemel en aarde. Hij heeft alles, iedereen en jou gemaakt en Hij is trots op Zijn werk.

02 — JIJ BENT VRIJ OM KEUZES TE MAKEN

Misschien wel het beste van wat Hij in de mens gemaakt heeft, is de mogelijkheid om eigen keuzes te maken. Waar je gaat wonen, wat je gaat doen en met wie je bevriend bent.

03 — VRIJHEID IS DE BASIS VAN ECHTE VRIENDSCHAP

Vrijheid om te kiezen is ook een belangrijk onderdeel van een relatie. Jouw vrienden zijn jouw vrienden omdat jij voor hen gekozen hebt. God heeft die vrije keuze in ons gemaakt zodat we ook voor Hem kunnen kiezen. Onze keuze voor Hem is dus het bewijs dat we Zijn vrienden zijn. Hij koos ook voor jou.

“wij zijn vrij om te doen wat we willen. maar niet alles is goed. je bent vrij, maar laat je niet op de verkeerde weg leiden.”

1 Korintiërs 6:12

Door de vrijheid van de mens om te beslissen over het leven zijn er veel goede dingen gebeurd. De mens heeft al heel wat mooie dingen bereikt.

Maar er is ook onrecht. Door de verkeerde keuzes van de mens is het onrecht ontstaan: het leed van de mensheid. En we hebben hier allemaal deel aan.

Dit onrecht roept om een oplossing.

Jezus is dE oplossing.

Jezus is God zelf. God zelf werd een mens om ons te laten zien hoeveel Hij van ons houdt. Jezus onderwees over het leven met God. Over Zijn goedheid. En, hoe we met Hem in contact kunnen komen.

De geschiedenis bewijst dat de boodschap van Jezus niet aanvaard werd en dat Hij gedood is aan een Romeins kruis. Maar omdat Hij nog nooit gezondigd heeft kon de dood Hem niet vasthouden. Jezus is weer opgestaan. Hij leeft! Het christelijk geloof is dus geen ‘mooie filosofie’ maar een echt geloof in een levende God.

De les voor jou is heel simpel:

Geloof in Jezus. Zet je open voor Hem.
Hij is de Redder van de mensheid en jouw beste Vriend.

“Want Gods liefde voor de mensen is zo groot, dat hij zijn enige Zoon gegeven heeft. Iedereen die in hem gelooft, zal niet sterven, maar voor altijd leven.”

— Johannes 3:16 uit de Bijbel

let’s connect.